Primul Mars al prematurilor organizat in Romania!

Asociatia Unu si Unu organizeaza in premiera in Romania primul Mars dedicat bebelusilor care se nasc prematur dar si familiilor acestora. Astfel, in data de 10 iunie, 2015 intre orele 10:45-13:30 va invitam intr-un numar cat mai mare la eveniment alaturi de reprezentanti ai societatii civile, jurnalisti, Ong-uri, Vip-uri, medici, autoritati, parinti etc. Punctul de intalnire este pe Soseaua Aviatorilor (directia de mers de la metroul Victoriei spre Parcul Kiseleff).

Scopul acestui Mars al prematurilor este de a atrage atentia societatii civile asupra fenomenului prematuritatii, asupra impactului pe care il are asupra nou nascutului, al familiei, al societatii.

Pe ultimii 50m se va merge, pe cat posibil, cu respiratia oprita, pentru a intelege situatia prin care trece prematurul de cand se naste pana ajunge la terapie intensiva si este resuscitat. Vom purta masti de oxigen (ca cele din terapie intensiva), pentru a semnaliza ca aceasta este principala problema la nasterea copilului prematur si de aici rezulta majoritatea problemelor de sanatate ulterioare.

Ne propunem ca prin acest mars sa tragem un semnal de alarma intr-o maniera diferita asupra fenomenului de prematuritate. 1 din 10 copii se naste inainte de termen la nivel international si trebuie sa semnalam acest aspect ingrijorator, sa determinam intreaga societate sa lupte si sa ajute ca numarul de copii prematuri din Romania sa se micsoreze. Asadar, prezenta intr-un numar cat mai mare va ajuta la diseminarea acestui subiect. In plus, vom avea activitati interesante si optimiste pentru toate varstele, spune Diana Gamulescu – vicepresedinte Asociatia Unu si Unu

Marsul prematurilor se va organiza anual si va aduce in atentie cate o problema a prematuritatii: anul acesta, tema centrala va fi RESPIRATIA si neputinta acestor bebelusi de a respira singuri.

Pentru a reprezenta acest moment critic din viata prematurilor, organizatorii vor imparti masti de oxigen, identice cu cele intalnite in sectiile de terapie intensiva.

Cei interesati pot sa fie la curent cu evenimentul pe pagina oficiala de facebook: https://www.facebook.com/asociatia.unusiunu.

Respiratia este viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *