Saptamana 32 de sarcina

Bebelusul tau cantareste acum 1.7 kg si masoara in jur de 42 de cm din crestetul capului pana in talpi. Desi plamanii sai nu se vor fi dezvoltat complet pana in momentul nasterii, micutul tau este destul de ocupat cu inghitirea lichidului amniotic, iar aceasta il ajuta la practica. Daca bebelusul tau se naste prematur, este bine sa stii ca saptamana 32 ii ofera mari sanse de supravietuire. Pielea sa devine catifelata in aceasta saptamana si intreg trupul se pregateste pentru nastere.

Unii bebelusi au parul destul de des, in timp ce altii abia au cateva firicele. Retine ca parul des la nastere nu ofera garantii pentru un par la fel de des in continuare! Cu toate acestea, statisticile indica faptul ca acei copii care au un par de o calitate buna, isi vor pastra podoaba capilara in acaleasi conditii, si mai tarziu.

Daca bebelusul tau este baietel, in aceasta perioada, testicolele sale i-au coborat din abdomen in scrot. In unele situatii testicolele nu-si schimba pozitia pana la nastere. In doua treimi din cazurile in care se intampla ca baieteilor sa nu le fie coborate testicolele la nastere, aceasta conditie poate fi corectata pana la prima zi de nastere.

Probabil ca tu vei lua in greutate aproximativ 450 grame pe saptamana, aceasta si deoarece bebelusul tau va mai lua in greutate in urmatoarele sapte saptamani, cam jumatate din greutatea sa finala. Asigura-te ca mananci bine in acest trimestru!

De asemenea, burtica ta va creste foarte mult, de aceea vei observa ca atrage o foarte mare atentie!

Nota: Fiecare fat se dezvolta in mod diferit. Acest articol a fost conceput pentru a oferi o idee generala asupra cresterii si dezvoltarii bebelusului din uterul tau.

Sursa: parents.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *