Baby on board

Un material de: Ana-Maria Marinescu, car enthusiastic reporter

Acum ca Geneva a trecut, m-am gandit sa revin la ideea de siguranta. De data asta nu vreau sa prezint un anume model de masina sau vreun show auto, ci m-am gandit la idei pentru siguranta copilului in masina sau in scaunul special pentru copii.

Ce trebuie facut in anumite situatii pentru a evita orice accident?

  1. Cumpararea unui scaun pentu copil la mana a doua fara a cerceta istoria acestuia.

Cand cumperi asa ceva, asigura-te ca:

  • Scaunul vine cu instructiuni de folosire si cu un abtibild indicand data productiei si numarul modelului;
  • Asigura-te ca scaunul nu a fost re-trimis la producator din anumite motive;
  • Asigura-te ca nu a expirat sau ca nu este mai vechi de 6 ani;
  • Verifica orice semn de avarie sau parti care lipsesc;
  • Asigura-te ca nu a fost niciodata in vreun accident grav;
  1. Amplasarea scaunului intr-un loc gresit

Cel mai sigur loc pentru scaunul auto al copilului tau este pe bancheta din spate, departe de airbag-uri active. Daca scaunul copilului este plasat pe scaunul din fata si airbag-ul se umfla, acesta ar putea lovi capul copilului si ar putea cauza o lovitura fatala.

Daca este nevoie pentru un copil sa calatoreasca intr-un vehicul cu un singur rand de scaune, dezactiveaza airbagurile sau instaleaza un comutator pentru a preveni umflarea airbagurilor in caz de accident.

  1. Folosirea scaunului de copil ca inlocuitor pentru carucior

Un scaun pentru copil este facut sa il protejeze in timpul calatoriilor. Acest scaun nu trebueste utilizat ca inlocuitor pentru carucior. Un studiu realizat in 2009, arata ca statul in fund direct pe scaunul masinii poate crea presiune pe pieptul copilului nou-nascut si poate duce la lipsa de aer. In acelasi timp, statul pe scaunul masinii poate duce la dezvoltarea gresita a formei capului unui copil ceea ce poate duce la problema digestiva.

  1. Instalarea incorecta a scaunului auto si a centurilor de siguranta

Inainte de a instala un scaun pentru copil, citeste cu atentie instructiunile din manual. Asigura-te ca scaunul sta corect si bine plasat fara loc mult de miscare, si ca este pus in directia corecta.

  1. Care este locul ideal pentru un copil, in masina?

Cel mai bun loc pentru un copil aflat la bord este in mijlocul masinii, pe bancheta din spate. Daca sunt mai multi copiii in masina, acestia pot sta fiecare pe cate un loc din spate.

Pana la urma, cel mai mic detaliu conteaza cand este vorba despre siguranta copiilor nostri. Cel mai bine este sa urmezi instructiunile de baza care vin cu scaunul copilului. Mai multe informatii, poti citi aici

Sursa foto: iwantthatsign.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *